Wanneer

  • vr 20 december 2019
    -
    vr 28 februari 2020

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Centrum
adres
centrum2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 203 27 05
e-mail
vrijetijdsloket@puursam.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Samen met kunstkenner Wilfried Cooreman selecteren we heel wat hedendaagse kunstenaars en nodigen hen uit om tentoon te stellen in onze openbare ruimte.

K.I.P. staat voor kunst in relatie met de straat en het dorp, zonder context of net met een verfijnde dialoog.

Begeleide wandeling op 20 december

De tocht voert je langs hedendaagse kunst in de openbare ruimte. Kunst in de straat dus. De ene keer met een verfijnde dialoog, de andere keer zonder context. Ga mee op pad met een gids die je alles haarfijn uitlegt. Aanrader!

Schrijf je in voor deze gratis rondleiding. Afspraak op 20 december om aan WZC Sint-Pieter in de Palingstraat in Puurs.

K.I.P. op eigen tempo tot eind februari

Plan je bezoek aan deze expo in de openbare ruimte aan de hand van ons plannetje dat je vanaf 20 december vindt bij het vrije tijdsloket en de bibliotheken of digitaal op www.wintervanpuurs-sint-amands.be.

Reserveer een rondleiding in groep

Je laten rondleiden met je klasgroep of vereniging? Dat kan. Onze vrijwilligers staan voor je klaar. Maak een afspraak via vrijetijdsloket@puursam.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

 

Dorpshart “Plantsoen”
“Het incident W” | Carlo Arocha / Stephane Schraenen

Carla Arocha (1961, Venezuela) woont en werkt in Antwerpen. Sinds 2005 vormt ze een artistiek duo met de Antwerpse kunstenaar Stéphane Schraenen (1971). Hun abstracte sculpturen vertrekken vanuit alledaagse objecten die ze ontdoen van hun individualiteit en functionaliteit, zodat ze herleid worden tot hun basale essentie en vorm. Door de objecten in een ruimtelijke context te plaatsen, ontstaat een abstracte wisselwerking tussen het object en de omgeving, waarbij licht en reflectie een belangrijke rol spelen.

Bibliotheek Puurs
“Les poupées Tayou”| Pascale Marthine Tayou

Pascale Marthine Tayou (1967, Kameroen) woont en werkt in Gent. Na verschillende omzwervingen in Europa woont en werkt hij tegenwoordig in Gent. Tayou confronteert in zijn werk persoonlijke aspecten van zijn leven in Kameroen en Europa met universele thema’s als economie, identiteit en migratie. De kunstenaar gebruikt zijn werk vaak om netelige socio-politieke vragen te stellen over culturele en nationale identiteit.

Hoogstraat 1
“Holy Fuel” | Gert Robijns

Gert Robijns (1972, Sint-Truiden) leeft in Mons. Robijns maakt sculpturen, video’s en installaties en laat zich hiervoor inspireren in de functionele, maar mondaine esthetiek van het alledaagse. Het resultaat zijn speelse installaties en surrealistische interventies. Zijn werk balanceert tussen realiteit en illusie.

Dorpshart
“Sâhfrau” | Kati Heck

Kati Heck (1979, Düsseldorf) leeft in Zandhoven. Ze gebruikt de grote verscheidenheid aan beeldtalen die de kunst biedt om uitdrukking te geven aan haar persoonlijke belevingswereld. Bij Heck lopen hyperrealistische beelden naadloos over in cartooneske schetsen of stilistische referenties aan de kunstgeschiedenis.

Leerlingenverzamelplaats Sjabi
“Das Kino” | Henk Visch

Henk Visch (1950, Eindhoven) maakt beelden. Soms zijn dat ijle lijnen van metaal, als tekeningen in de lucht, dan weer zijn het massief bronzen volumes. Zoals Visch zelf zegt: “[…] mijn werk heeft geen richting, maar alle richtingen.” Voor Visch ontstaat de geschiedenis van een beeld steeds opnieuw door het kijken van de toeschouwer. Het is aan de toeschouwer om het beeld betekenis te geven.

Dorpshart “Plantsoen”
Narcisse Tordoir

Narcisse Tordoir (1954, Mechelen) leeft in Antwerpen. Doorheen de jaren werkte hij een genre uit dat men 'ruimtelijke schilderkunst' kan noemen, waarbij hij met de mogelijkheden speelt om het platte vlak van het schilderij te doorbreken. Tordoir is een kunstenaar die voortdurend nieuwe dingen uitprobeert en met ogenschijnlijk gemak stijlvormen en media vermengt.

cc Binder

“The leftovers” | Otobong Nkanga

Otobong Nkanga (1974, Nigeria) woont in Antwerpen. Haar werk zag je dit jaar op de 58ste Biënnale van Venetië. Nkanga heeft heel uiteenlopend werk maar focust steeds op de onderlinge verbanden tussen omgeving, architectuur en geschiedenis. We zien haar bezorgdheden over land, natuurlijke grondsto§en en architectuur. De waarde die ermee verbonden is en de dynamische staat van de herinnering worden in haar kunst met elkaar verbonden.

Kerktuin
“Modderorgie” | Rob Buelens

Ruimtelijk kunstenaar Rob Buelens (1989, Londerzeel) woont in Brussel. Buelens is een aanstormend talent in de kunstwereld. Hij is verrassend veelzijdig, bouwt miniscule taferelen en maquettes, maakt reusachtige beelden met de meest uiteenlopende materialen (papier, metaal, hout …) en is bereid ook heel vergankelijke werken te maken, zoals nu voor K.I.P.

Dorpshart, KBC-verzekeringen
“Lion 002” | Kurt Stallaert

Voor Kurt Stallaert (1969) is het leven een aaneenschakeling van observaties. In zijn werk sluipen ook voortdurend discrete verwijzingen naar sociale wantoestanden in zijn vaak glamoureuze decors, details voorbehouden voor de goede verstaander. Zoals een componist legt hij laag op laag; iets meer, iets minder, meer evenwicht of juist meer ongemak. Niet tot hij iets ziet, maar tot hij iets voelt. Wat een camera nooit kan corrigeren, is het gebrek aan chemie op een set. Is die magische band er niet, dan is er geen foto.

Tuinmuur dekenij
“Solaris” | Louis Wouters

Bij Kunst In Puurs-Sint-Amands nodigen we elk jaar ook jong talent uit. Louis Wouters (1996) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. De jonge fotograaf selecteerde drie foto’s uit zijn werk “Solaris”.

Woonzorgcentrum
RiseOne

Yvon Tordoir (1986), bekend als RiseOne, is een Belgische gra®ti- en street artkunstenaar. Tordoir studeerde grafische vormgeving. Zijn eerste werk bestond uit illegale graffiti, later ontdekte hij dat er in de stad Antwerpen plekken zijn waar legaal werk mag worden aangebracht. Tordoir richtte in 2000 het Antwerpse street artgezelschap Aerosol Kings op dat ondertussen vaak werkt in opdracht of als organisator van de Meeting of Styles.

Winterbar
Geert Cornelis

Een fusie van 2 gemeenten en 8 leefgemeenschappen? Daar wou Geert Cornelis (1968, Puurs-Sint-Amands) iets mee doen. Het resultaat vind je vlak bij de Winterbar.

“Nooit gedacht, lang gewacht,

Conclusie, een sterke fusie.

Vanaf nu herinneren onze namen

Van waar we vroeger kwamen.

Wat geschied is, is geschied

Maar het verandert onze waarden niet.

Ieder met zijn eigen karakter

Maakt van Puurs-Sint-Amands

Een sterke éénakter!”