naar top
Menu
CC De Kollebloem

Oorverwarmer

op vrijdag
14 december
foto: logo oorverwarmer - staand.png

Wanneer

  • vr 14 december 2018
    van 21.00u tot 23.00u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Puurs-centrum
adres
R. Verbelenstraat | Hoogstraat | Dorpshart | Stationsstraat | W. De Vochtstraat2870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.wintervanpuurs-sint-amands.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Oorverwarmer is uniek en exclusief in de regio. Het is een intiem festival, een pure ontdekkingstocht van gevestigde muzikale waarden en lokaal talent in verschillende handelszaken. Uniek, exclusief en… vooral akoestisch.

Een handig downloadbaar overzicht vind je onderaan deze pagina. Of haal je brochure op in de deelnemende handelszaken.

PROGRAMMA

21.00u - 21.30u en 22.00u - 22.30u:
- MAY - De Schakel
- DARK EARLY MORNING NIGHT (PHILIP BOSSCHAERTS) - Vitrine
- PJAY - Fietsen Brys
- KAREE-MAX - Factum

21.30u - 22.00u en 22.30u - 23.00u:
- KAS & KEET - Margareta
- PUUR DRIES - PuurSano
- FRET + MONICA - Kompact
- CRÊPE BRULÉE - bibliotheek
- STEVEN DE BRUYN - Julien

Overzicht artiesten

STEVEN DE BRUYN

Steven De bruyn is een Belgisch mondharmonicaspeler die winnaar werd in de categorie "beste muzikant" tijdens de ZAMU Awards in 2004 en genomineerd werd in de categorie "beste muzikant" tijdens de Music Industry Awards 2011.

PUUR DRIES

Dries De Vis (Voor de leeuwen, GoGoGo, Familie, Witse,…) heeft een passie voor kleinkunst. Luisterliedjes voor het volk die aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes met u worden gedeeld. Samen met pianist Sven van den Wyngaert (Raf van Brussel, Christoff,...) & bassist Ralph Hermans (Tourist LeMc, TheColorGrey,…) brengt hij puur & akoestisch de bekendste Nederlandstalige klassiekers. Van Louis Neefs tot Will Tura, van Wim Sonneveld tot Stef Bos, van Johan Verminnen tot Zjef Vanuytsel en nog zovele anderen. Een repertoire dat u nostalgisch doet wegdromen!

DARK EARLY MORNING NIGHT (PHILIP BOSSCHAERTS)

'Dark Early Morning Night' is de werktitel voor een nieuw project van Mintzkov frontman Philip Bosschaerts. Via kleine intieme al dan niet akoestisch gebrachte songs en soundscapes neemt hij je mee op pad langs de grillige wegen en donkere zijpaden waarin experiment en song hand in hand gaan. Verwacht een 'one-man-band' but not as you know it. Bosschaerts was met Mintzkov doorheen de jaren reeds een graag geziene gast op diverse podia in binnen- en buitenland en toont met 'Dark Early Morning Night' een ander aspect van zijn muzikale universum.

KAREE - MAX

Een warme meerstemmige blend voor de vijf powermadammen van Karee Max. Ze spelen en zingen covers die voor hen net ietsje meer betekenen m.a.w. ze geven het beste van zichzelf met covers van hun favorieten. Ze grasduinen daarbij lustig doorheen verschillende genres. Deze groep startte lang geleden met 'a capella-zang', maar combineert nu al dan niet zang met piano en/of gitaar. Met: Riske Van den Bossche – Lut Van Nieuwenhoven – Diane Van Riet - Kristine Bauwens – Rien Donies

CRÊPE BRULÉE

Het begon allemaal met een jonge vagebond, Manuel Haustraete, die zich op een Roeselaarse zolderkamer verschuilde... Platvloers Frans kon hij goed, dus besloot hij dat op papier te zetten en er wat melodieën bij te verzinnen. Zijn vriend Wim Perneel, een Roeselaarse cabaretier, werd daar snel door verleid en besloot hem te begeleiden met z'n gitaar. Samen hebben ze zich in een avontuur gestort met als missie de wereld iets nieuws te laten horen. Humoristische teksten met een revolutionair hoekje worden gevat in een mengeling van jazz, folk en rock-en-roll. Crêpe Brûlée werd geboren! Een zangeres, Greetje Vanfleteren, schreed uit haar koets om te luisteren. Ze kon haar enthousiasme niet verbergen en sloot zich meteen bij ons aan. In de donkere hoekjes van het stad hoorden we op een avond vreemde muzikale vibraties... die avond hebben we onze saxofonist opgepikt, Frederic Feys. Een accordeonist, Dirk Moens - opgesloten in een wijnkelder - werd gecharmeerd, vond de nooduitgang en klom twee verdiepingen hoger. Een vriendelijke jongedame genaamd Hanne Vanraes nam 2 stokken en een vaatje, en daarmee had ze genoeg om heel de groep te laten swingen! Tot slot hoorde Monsieur Pascal Declercq zijn naam in één van onze liedjes en voelde zich zodanig aangesproken dat hij zijn baskunsten onmiddellijk met ons wilde delen.

PJAY

Pjay - Not your average rapper. Hij doet meer dan rappen alleen. Niet alleen tekst, maar ook de muziek is door hem gecreëerd: een strakke drumline en een nazinderende synth kan worden afgewisseld met opzwepende drumbeats en een mellow tune. Met een overvloed aan alliteraties, assonanties en een levendige beeldspraak rijmt Pjay je in de wereld door zijn ogen.

FRET + MONICA

Wat heeft een muzikale ziel meer nodig dan een straffe stem, weemoedige mondharmonicaklanken en een akoestische gitaar? FRET + MONICA – alias Fred Vanderroost, een muzikaal kind van de juiste jaren '90 (Therapy?, Radiohead, Smashing Pumpkins, …) – speelt eigen nummers in de stijl van grote voorbeelden Bob, Bruce en Neil. Op teksten uit het leven gegrepen of gedacht, brengt hij zielsverwarmende songs tot hun 'naakte' essentie. De Halse singer songwriter zag het licht tijdens een obscuur garagefestivalletje en in de straten van de 'Gentse Feesten'. Perfectionerende gitaar- en zanglessen leverden eervolle deelnames op aan Zennetoer en 'Open Mic' in het Depot in Leuven. Daarna verzorgde hij onder meer het voorprogramma van Anton Walgrave en Stash in Halle. In 2012 won hij vooreerst een muziekwedstrijd: de Paasrockrally in Snaaskerke. Naast solo-songs, eigent hij af en toe hedendaagse groepen zijn stijl toe. Eens je oor een cover van Eels in zijn melancholische bewerking heeft gehoord, wil het zeker meer van dit. Veel meer!

MAY

May is een akoestisch project met muziek in zijn puurste vorm. De band bestaat uit de 21-jarige singer-songwriter Margot De Proft en 20-jarige producer/pianist Remi De Roeck. Beiden komen ze uit een totaal ander muzikaal verhaal maar met dit project keren ze terug naar de basis. Met Margot's liefde voor soul en Rem's passie voor hip hop, brengen ze pop covers in een soulful jasje.

KAS & KEET

Kas & Keet is het project van pianist Lukas Sabbe (o.a. Tinne and the Oltmans, Mathias Vergels) en Puurse zangeres Kaat Verhelst. Na twee edities op de Vijverbosfeesten zijn Kas & Keet klaar om ook andere Puursenaren te laten proeven van hun muziek. Zij brengen hedendaagse covers in een akoestisch jasje en zoeken daarbij naar een balans tussen up tempo songs ballades. Kom genieten van vlekkeloos piano- zangwerk en laat je meevoeren in de muzikale droomwereld van dit duo.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be