Wanneer

  • vr 04 januari 2019
    -
    do 31 januari 2019

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Centrum
adres
centrum2870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
038907620
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
KIP stelt voor: hedendaagse kunst in de openbare ruimte. Kunst in relatie met de straat en het dorp, zonder context of net met een dialoog. Ontdek KIP tijdens de openingsavond op vrijdag 4 januari 2019 om 20 u. in aanwezigheid van de kunstenaars. Vertrek in cc Binder. Deze wandeling is gratis, maar graag even inschrijven.

Deze werken vind je vanaf 4 januari in het Puurse straatbeeld.

Je kan ze nog de hele maand januari bewonderen. Binnenkort vind je de K.I.P. brochure in het gemeentehuis, het JOC, cc Binder (DEKOL) en de bib. Volg de wandeling en ontdek zo gezellig alle werken!

 

Fotografie - Charlie De Keersmaecker

Charlie De Keersmaecker (1975) toont in zijn werk zijn persoonlijke interesses, zijn obsessies. Wat hij ons wil laten zien, en de manier waarop hij het ons doet zien, is bijna altijd een weerspiegeling van zijn eigen relatie met de omgeving. Hij vaart, in zijn verbeelding mee op de Schelde.

De Schelde en de jeugd die worden gefotografeerd zijn voor Charlie De Keersmaecker een bron van inspiratie, de beelden roepen associaties op. De jeugdige personages op de foto’s tonen verlangen en vervreemding, een gevoel van eenzaamheid.

Fotografie - Kurt Stallaert

Kurt Stallaert (1969) maakte internationaal faam als mode- en reclamefotograaf. De voorbije jaren bouwde hij ook een artistiek oeuvre op met zijn bodybuilders, een bevreemdende reeks foto’s van gespierde mannen, vrouwen en kinderen.

Sculptuur – Berlinde De Bruyckere

De Bruyckere (1964) groeide op in de Gentse volksbuurt Muide. Ze volgde de opleiding monumentale kunsten aan Sint-Lucas te Gent, waar ze afstudeerde in 1986. Vanaf begin jaren 1990 staat het menselijk lichaam centraal in haar kunst. Terugkerende thema's in haar werk zijn kwetsbaarheid, vergankelijkheid en eenzaamheid.

Douglas Eynon

Beeldend kunstenaar Douglas Eynon (1989) is geboren in Engeland en leeft en werkt in Brussel. Hij werkt in verschillende disciplines en materialen, schilderijen, installaties, sculpturen. Het bronzen beeld in Puurs is een samenwerking tussen hemzelf en een blinde.

Sarah Caillard

Sarah Caillard (Parijs, 1988) woont en werkt in Brussel. De sculpturen van Sarah Caillard, ontstaan door het gieten in vormen, boetsering en modelleren. Een oude techniek. De beelden worden vervaardigt in paraffine, kunsthars, pigmenten en ook in plaaster en gewapend beton, materialen die ook gebruikt worden in de bouw.

Video - Jos De Gruyter & Harald Thys

De Gruyter (1965) en Thys (1966) werken sinds de tweede helft van de jaren 80 samen.

De sculptuur in het landschapspark is vervreemdend en stemt ons onbehaaglijk.Tegelijk is er een gevoel van verademing. Dit beeld past in een traditie van realistische publieke sculpturen. Het kunstenaarsduo mag het Belgische paviljoen op de Biënnale van Venetië 2019 invullen. De keuze is opmerkelijk want de Vlaamse kunstenaars werden gekozen door de Franstalige gemeenschap.

Sculptuur - Johan Creten

Johan Creten (1963) toont op het Dorpshart een bronzen beeld ‘Le Baiser’.

Een monument voor de liefde, maar ook een commentaar over de sculptuur versus het voetstuk. De New York Times omschrijft de kunstenaar als een kunstenaar die keramiek uit de ambachtelijke sfeer wist te halen en een toonaangevende plaats binnen de hedendaagse kunst bezorgde.

 Sculptuur - Jean-Marie Appriou

Jean-Marie Appriou (1986, Brest, FR), woont en werkt in Parijs. Zijn werk creëert een mystieke en romantische relatie tussen de mens en de natuur, een belofte om haar broosheid te waarderen, een waarschuwing tegen onbezonnenheid.

Karin Hanssen

De schilderijen van Karin Hanssen (1960) lijken onschuldig, maar onder de oppervlakte gaat een dwingende dreiging schuil. Haar werk is veelgelaagd en veelzijdig en bevat talrijke verwijzingen naar de kunstgeschiedenis. Naast het onderzoek naar de relatie van de schilderkunst met het fotografische beeld, werkt ze met thema's als de 'Räckenfigur',Tijd en de flashback, feminisme, landschap en portret.

Philip Aguirre y Oteguy

Philip Aguirre y Oteguy (1961) heeft een uitgesproken geëngageerd en humanistisch karakter. Hij kiest consequent voor klassieke technieken, traditionele materie, motieven en genres. Zijn blik is gericht op de wereld en zijn gehele oeuvre straalt hierdoor een bepaalde vorm van doordachtheid uit: het is krachtig maar tegelijkertijd poëtisch.

Constructie I – Bé Coeck

Mixed Media – Dido Woelders

Valérie Mannaerts

Valérie Mannaerts (1974) zet dingen bij elkaar. Die dingen zijn zelfgeborduurde gordijnen, keramische vazen met cactussen, gipsen sokkels, soms bekroond met een amorfe sculptuur of een bronzen klomp, gekartelde staalplaten of manshoge vlakke sculpturen uit hout. De ruimtelijke constellatie van de objecten is uitgekiend en stuurt de blik, de aandacht en het parcours van de tentoonstellingsbezoeker.

 

 

Productie door CC Binder, in samenwerking met Wilfried Cooreman en galerijen C-L-E-A-R-I-N-G, Rodolphe Janssen, Transit, Geukens & De Vil, dépendance.