Wanneer

  • vr 16 december 2016
    van 19.30u tot 23.30u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Hondsmarkt
adres
Hondsmarkt 12870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
Gemeente Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Oorverwarmer is een intiem akoestisch muziekfestival. Een negental bands en artiesten spelen twee sets om 20.00u en 21.00u. Niet op een koud plein, wel verspreid in onze Puurse handelszaken. Een unieke, hartverwarmende belevenis. Top-act is de singer/songwriter Milo Meskens. Hij sluit deze muzikale avond af in de winterbar.

Aan de winterbar kan iedereen iets drinken, kletsen en dansen, de programma flyer oppikken om zo op ontdekkingstocht te trekken en te genieten. Volgende artiesten verwelkomen je alvast.

Dirty Machine @ Winterbar 725 (Hondsmarkt bib)

Aangezien de stem van Jo Thielemans te vergelijken valt met een vuile machine wisten ze al snel wat te doen: een project rond de Amerikaanse zanger Tom Waits. Waits’ stem kan omschreven worden als een lage, rauwe, bijna grommende stem, en soms hees fluisterend. Met de rauwe stem van Jo Thielemans en de pompende bassen van Michel Spiessens trekken zij op pad met drummer Roel Poriau.

The Redemption's Colts @ Fietsen Brys (Hoogstraat 27)

Een drie-string-man-band uit Wallonië! Hun gezamenlijke liefde voor American rootsmuziek is de kracht van deze band. Hun songs zijn geïnspireerd door verschillende muzikale invloeden. Een goeie mix van traditionals en eigen nummers. Van donkere ballades tot bluegrass gemixt met de woede van rock n' roll... Niet te missen – gegarandeerd dansplezier – uniek en exclusief voor onze regio!

Delicate @ Margareta Concept Store (Dorpshart 12)

Vier ex-Scala zangeressen, waaronder Nathalie Peeters uit Puurs en Jo Van Assche uit Breendonk, delen hun talent en jarenlange toerervaring samen verder op het podium. Pop, klassiek en Franse chansons klonken nog nooit zo oorverwarmend.

Stau @ Vitrine (Dorpshart 16)

Avondlijke jamsessies brachten dit gelegenheidscollectief samen. Wat ze brengen vormt de perfecte soundtrack om door de donkere, gure decembernacht gejaagd te worden. Verwarm je aan een knisperende mix van blues, duistere folk en de drang naar experiment.

Muziekacademie Combo @ KBC Puurs (Dorpshart 48)

Dat er talent aanwezig is in de gemeentelijke academie voor Muziek en Woord Boom is algemeen geweten. Deze combo was dé ontdekking op Pukema 2016. Jong en getalenteerd kiezen ze voor instrumenten die ritme en melodieën laten samensmelten tot Spaanse melodieën en tango-sferen.

Heidie Kennis @ Factum Studio Gallery (Dorpshart 60)

Koen Geudens begon op zijn 6 jaar met piano en volgde een klassieke opleiding. Hij kwam daarna in contact met jazz en schreef zich in aan het Lemmensinstituut. De stem van Heidie Kennis klinkt in deze combo fantastisch en samen zorgen ze voor zoete jazzstandards en de betere luistermuziek. Heidie deelde o.a. het podium met Guido Belcanto, Guy Van Ginderen en Chris Jagger. Binnenkort komt Wanda Joosten mee op het lijstje staan.

Rin Oryx ft. Wannes Notenbaert @ Kompact (W. De Vochtstraat 12)

De twee beste vrienden vormen geen vaststaande band maar zijn allebei gepassioneerde muzikanten. Wannes studeert aan het conservatorium van Amsterdam en verbluft daar iedereen met zijn melodieuze en groovende baslijnen. Rin laat zich leiden door haar gevoelens waardoor ze bestaande nummers op hun eigen wijze prachtig laten klinken… hun muziek spreekt en heeft geen woorden nodig.

Neeka @ Mannenmode Julien (Stationstraat 20)

Ze houdt niet van ‘formulaire’ muziek, de Belgische Neeka, het alias van Ilse Goovaerts. Muziek als uitkomst van een recept staat haar tegen. Het liefst laat ze Bach doorklinken. Vier schierende cd’s op haar palmares. Bloedmooie songs en een uniek stemgeluid. Eén van Belgiës meest gekoesterde singer-songwriters. Om naar uit te kijken!

Siren @ Puursano (R. Verbelenstraat 8)

Mieke Vanachter en Tom Van de Venne vonden elkaar bij de geschifte bende van Dynamic Trio. Ze zochten naar een manier om mensen te raken en dat doen ze met hun tweetjes op een intieme manier. Ze brengen eigentijdse bewerkingen van de betere pop- en rocknummers met één doel: een warme en onvergetelijke indruk nalaten!

Top-act Milo Meskens @ Winterbar 725 (Hondsmarkt bib)

"De Je Buckley van Deinze", zei Isolde Lasoen (Daan) tijdens De Nieuwe Lichting 2015 op Studio Brussel. De 20-jarige Milo Meskens brengt met full live band, een mix van pop, folk en blues met referenties naar artiesten als Ben Howard, Je Buckley, James Bay,... . In januari 2016 werd zijn eerste single 'Here With Me' meteen gebombardeerd tot hotshot, 1 maand later stond het nummer zelfs op 1 in De Afrekening van StuBru. Speciaal voor Oorverwarmer met een semi-akoestische set om 22.30u in de Winterbar.